Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός-Πρόγραμμα ” My carrer”

Το Πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού ”JA My Career” είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και σκοπό έχει την παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα στις STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) καθώς και άλλων κατευθύνσεων και στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας.

Στηρίζεται σε 4 πυλώνες: αυτογνωσία, πληροφόρηση για σπουδές & επαγγέλματα, ανάγκες της αγοράς εργασίας και λήψη ορθών αποφάσεων.

  1. αυτογνωσία
  2. πληροφόρηση για σπουδές & επαγγέλματα
  3. ανάγκες της αγοράς εργασίας
  4. λήψη ορθών αποφάσεων

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συσχετίζουν τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους στο σχολείο και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε υψηλής ζήτησης καριέρες. Επιπλέον, χορηγείται Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και στη συνέχεια οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τα αποτελέσματα του Τεστ με Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το πρόγραμμα διατίθεται σε σχολεία της ελληνικής περιφέρειας προκειμένου μαθητές σε δυσπρόσιτα σχολεία να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους.