Διάχυση αποτελεσμάτων ERASMUS

Το παιχνίδι στο Kahoot για το Ρεϋκιαβικ (Ισλανδία) ΕΔΩ

Το παιχνίδι στο QuiZizz για την Βαρκελώνη ΕΔΩ

Η παρουσίαση ΕΔΩ

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των επισκέψεων τους στα πλαίσια τους προγράμματος ERASMUS+.

Συγκεκριμένα οι κ.Γιόντης Τρύφων Διευθυντής ο κ. Χριστοφορίδης Ιωάννης Συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κ. Καρυπίδης Χαράλαμπος συμμετείχαν και παρακολούθησαν ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ισλανδία(Ρεϋκιαβίκ) από 16 ως 22 Οκτωβρίου 2022.

Οι συμμετέχοντες

Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διαδικτυακές εφαρμογές, κοινωνικά δίκτυα και διαδικτυακά εργαλεία για μια νέα εκπαίδευση» με στόχο, να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί στη χρήση μεγάλης γκάμας νέων εργαλείων-εφαρμογών και συσκευών για τη μετατροπή της τάξης σε ψηφιακό περιβάλλον μάθησης.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβενία, Γαλλία, Ισπανία. Ανταλλάξαν απόψεις, ενημερωθήκαν για νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και δράσεις και άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας για μελλοντική συνεργασία σε προγράμματα κινητικότητας μαθητών Erasmus+.

Στην συνέχεια ο κ. Χριστοφορίδης Ιωάννης Συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κ. Καρυπίδης Χαράλαμπος συμμετείχαν και παρακολούθησαν ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Βαρκελώνη  από 27 Μαρτίου ως  1 Απριλίου 2023.

Οι συμμετέχοντες

Παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Virtual and Augmented Reality for Schools” «Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στα σχολεία». με στόχο, να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί στη χρήση των νέων αυτών εργαλείων και στην ενσωμάτωσή τους στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από Ιταλία. Ανταλλάξαν απόψεις, ενημερωθήκαν για νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και δράσεις και άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας για μελλοντική συνεργασία σε προγράμματα κινητικότητας μαθητών Erasmus+.

Ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων, θα αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες και θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του σχολείου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον πρωταρχικό στόχο του σχολείου μας, που είναι η ευημερία, τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Τα αποτελέσματα των σεμιναρίων καθώς και οι νεοαποκτηθείσες γνώσεις παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, σε ενδοσχολική επιμόρφωση (τόσο στους μαθητές μας όσο και στους συναδέλφους), στο πλαίσιο της διάχυσης καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου μας.

Στο τέλος τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε 2 παιχνίδια τα οπαία δημιουργήθηκαν με τις εφαρμογές που διδάχθηκαν στα προγράμματα επιμόρφωσης, που παρακολουθήσαν οι εκπαιδευτικοί τους σχολείου μας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής ένωσης.